Weg van vilt bespreekt diverse vilttechnieken, geeft tips over workshops, markten en interessante adressen en leuke blogs. Daarnaast laat ik mijn eigen werk zien. Maak kennis met mijn Weg van vilt.
AGENDA
c85ed6bd8e7b39b3d9029c54e881b909.jpg
70c114d7040b0feeb1c58a251310f77e.png

Geschiedenis van vilt
Het is niet zeker te zeggen hoe en wanneer vilt precies werd ontdekt, maar vast staat dat het te maken moet hebben gehad met de toevallige combinatie van wol, vocht en handwerk. De oorsprong van vilt ligt in Oost-Europa en Azië, waar vilt al sinds jaar en dag wordt gebruikt voor wanden, daken, bedden, maar ook kleding als jassen, schoenen en hoeden. Vilt kwam via Azië naar Europa. Bekend zijn de Romeinse vilten onderhelmen en borstpantsers, die beschermden tegen ijzeren wapens en zelfs vuur. De eenvoudige vilten muts was in West-Europa gangbaar vanaf de vroege Middeleeuwen. 
Nog altijd is vilt heel belangrijk voor de nomadische steppenvolken in Mongolië. Hun yurts, de nomadententen, beschermen hen tegen wind, kou en regen. Tegenwoordig geniet het echte wolvilt in de westerse wereld weer steeds meer bekendheid: steeds meer mensen raken 'weg van vilt'.